Vergoedt uw verzekeraar kinderopvang?

Kinderopvang is er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een kinderdagverblijf, een au pair of grootouders. Opvang voor uw kind is niet goedkoop en het is dus goed om te weten wat uw verzekeraar voor u kan betekenen op het gebied van vergoedingen.

Kinderopvang bij ziekenhuisopname

Kinderopvang betaalt u meestal zelf. Uw werkgever en/of de overheid kunnen een deel vergoeden als u voldoet aan bepaalde criteria. Verzekeraars vergoeden kinderopvang niet uit het basispakket; alleen met een aanvullende verzekering komt u bij sommige verzekeraars in aanmerking voor vergoeding van de kinderopvang als u zelf in het ziekenhuis opgenomen moet worden en dus niet voor opvang zorg kunt dragen. Deze vergoeding bestaat uit een maximumbedrag per dag en een maximale leeftijd van het kind, in veel gevallen 12 tot 14 jaar. Vaak dient de instelling die de opvang gaat verlenen goedgekeurd te zijn door de verzekeraar. Ook dient u in sommige gevallen expliciet toestemming te krijgen van de verzekeraar alvorens er bedragen worden vergoed. Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende verzekering.

Weet waarvoor u verzekerd bent

De bedragen en tijdsperiodes die uw verzekeraar eventueel vergoed voor kinderopvang als u opgenomen moet worden in het ziekenhuis, verschillen per instantie. Om zeker te weten waar u voor in aanmerking komt, is het raadzaam om elk jaar uw polisvoorwaarden onder de loep te nemen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met uw verzekeraar of tussenpersoon.

Kinderopvangtoeslag

Naast vergoeding van de verzekering kunt u ook recht hebben op kinderopvangtoeslag. U dient dan ook te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet het kinderdagverblijf of de gastouder geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van uw inkomen en het aantal uren dat u werkt. Ook het aantal kinderen dat naar de opvang gaat, het aantal uren opvang en de uurprijs bepalen de hoogte. Bekijk hier aan welke voorwaarden u nog meer dient te voldoen voor deze toeslag. In onderstaand overzicht staan de vergoedingen die enkele grote Nederlandse verzekeraars u bieden.

VerzekeraarPakketVergoeding
AgisExtra verzekering Vrouw plusMaximaal € 15,- per uur voor maximaal 20 uur per kalenderjaar.
IZZComfortTot 12 jaar, maximaal 24 uur per kalenderjaar
MenzisExtraVerzorgd 2,3,4Tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang van
€ 20 per dag vanaf de 11e dag van opname in het ziekenhuis.
De vergoeding geldt voor maximaal drie maanden per kalenderjaar.
OhraUitgebreid en Extra UitgebreidKinderen tot 14 jaar, 200 euro per kalenderjaar
ONVZTopfit en SuperfitMax. € 25 per werkdag, per meeverzekerd kind tot de
leeftijd van 12 jaar, max. 60 werkdagen
VGZGezinpakketOpvang voor kinderen tot 12 jaar, maximaal 24 uur per kalenderjaar
Zilveren Kruis | AchmeaBeter Af PlusVergoeding van maximaal 50 uur per week, na toestemming

Bron: goedkoopstezorgverzekering.nl

Direct inschrijven

Wij zijn bij u in de buurt

Kinderopvang De Blije Bij Amsterdam
Burgermeester Roellstraat 25-31
1064 BK Amsterdam
Tel: 020-411 70 40
Openingstijden
maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten
Uw tevredenheid is voor ons van groot belang

© 2019 Kinderopvang De Blije Bij - Alle rechten onder voorbehoud.