Wenperiode

De wenperiode is bedoeld, om het kind, de ouders en de leidsters aan elkaar te laten wennen. Het kind en de ouders wennen aan de groep, leidsters hebben de gelegenheid om het kind te leren kennen.

Daarbij worden de kinderen langzaam vertrouwd gemaakt met het dagritme, regels en gewoontes van de groep.  De ouders kunnen de sfeer van de groep proeven en informatie krijgen over allerlei zaken. Kinderen krijgen de ruimte om een plaats te vinden in de groep en een relatie op te bouwen en met andere kinderen en met de leidsters. Alle emoties zijn daarbij mogelijk; een kind kan verdrietig zijn wegens het afscheid, angst hebben voor de groep of juist enthousiast worden door de aanwezigheid van zoveel speelgoed en speelvriendjes.

Wennen vereist zorgvuldigheid omdat dit de basis legt voor het verdere verloop van de opvang. De duur van de wenperiode is afhankelijk van het kind maar om een begin te maken, starten wij met vier wendagdelen. Het hoeft niet te betekenen dat het kind aan het einde van de wenperiode zich helemaal op zijn gemak voelt in de groep. Het kind is pas gewend als hij een plaats heeft in de groep.

Direct inschrijven

Wij zijn bij u in de buurt

Kinderopvang De Blije Bij Amsterdam
Burgermeester Roellstraat 25-31
1064 BK Amsterdam
Tel: 020-411 70 40
Openingstijden
maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten
Uw tevredenheid is voor ons van groot belang

© 2019 Kinderopvang De Blije Bij - Alle rechten onder voorbehoud.